فهرست/چکیده

+
تاریخچه
عمده ترین مصالح استفاده شده در بنا
پلان بنا
مقطع و نما بنا
عکس هایی از قبل مرمت ,حین مرمت و بعد از مرمت
هندسه طاق ها
و بخش اصلی که همان شناخت عوامل مخل در بنا
شناخت عوامل ناشی از عوامل مخل
اتخاذ روش مناسب جهت درمان
( آسیب شناسی طرح مرمت )
و ارائه طرح مرمت همراه با دیتل ها میباشد

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
پروژه مرمت مدرسه خیرآباد،پاورپوینت مدرسه خیرآباد
پروژه مرمت ابنیه تاریخی مدرسه خیرآباد شامل: ۴۲ اسلاید پاورپوینت میباشد که تمامی عکس ها با کیفیت بالا است شامل مباحثی همچون: تاریخچه,پلان بنا,مقطع و نما بنا
بخشی از مطلب
مدرسه خیرآباد که در روستای خیرآباد (مسیر بهبهان به دهدشت) قرار دارد بنایی کاروانسرا شکل است که به دستور حسین علی خان زنگنه در دوره صفویه ساخته شده است و چون مدتی محل مباحثه و مقابله آیت الله وحید بهبهانی بوده به قلعه مدرسه هم شهرت دارد. این بنا متعلق به سال ۱۰۸۹ هجری قمری است. برای ورود به این مدرسه ابتدا وارد جاده دهدشت می شویم، پس از ۱۵کیلومتر و از کنار رودخانه خیرآباد ،که از شاخه های اصلی رودخانه هندیجان است، ۸کیلومتر به سمت شرق می رویم. زمان بازدید حدود نیم ساعت است. در جنوب شرق بهبهان در ۲۵ کیلومتری مسیر راه بهبهان به گچساران و در کنار رودخانه خیر آباد, روستایی به همین نام قرار دارد. در نزدیکی این روستا، بنای تاریخی «قلعه ـ مدرسه» خودنمایی می‏کند. این بنای کهن از آثار حسینعلی خان زنگنه است. این مدرسه در ۱۰۸۹ قمری تأسیس شده است. حسینعلی خان روستای خیرآباد را نیز وقفِ این مدرسه کرده است.مرمت ابنیه تاریخی

عمارت مدرسه با پلان چهار ایوان با مصالح آجری ساخته شده است و دارای آرایه‌‏های معماری خاص کاروان‏سراها مانند حجره، بارانداز، ایوان، حیاط مرکزی و… است. با توجه به اهمیت بنا و دارا بودن ویژگی خاص معماری، سازمان «میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» استان خوزستان از ابتدای سال ۱۳۸۳ اقدام به مرمت نموده است. اهم عملیات مرمت عبارت است از:
پی ‏یابی و آواربرداری قسمت‏های فرو ریخته بنا، مرمت طاق‏های فرسوده، دوخت و دوز ترک‏ها، عایق و شیب‏ بندی بام، کف‏سازی آجری حجره ‏های داخلی و حیاط، محوطه‏ سازی اطراف و نورپردازی بنا.
با این اقدامات، قلعه ـ مدرسه خیرآباد، پس از صدها سال از تولد خود دوباره نفسی تازه کرده و با شماره ۳۴۸۰ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است. ذکر این نکته نیز لازم است که برخی تأسیس یا ساخت «قلعه ـ مدرسه خیر آبادِ بهبهان» را مربوط به قبل از صفویه نسبت داده‏اند که البته ممکن است این احتمال، اشتباه باشد و یا اینکه در صورت صحت، شاید بتوان گفت بنای اولیه مربوط به قبل بوده است که توسط حسینعلی خان تجدید و نوسازی شده و توسعه یافته است.

======