.

پروژه آشنایی با مرمت ابنیه – پروژه طرح مرمت خانه تاریخی معظمی ها ( اصفهان ) ۱۰۹ اسلاید

.

توضیحات

+

مقدمه:

خانه معظمی ها در گلپایگان در محله ای به نام سررباطان واقع شده است.این مکان در گذشته محل سکونت خان های گلپایگان بوده است به همین دلیل تعداد زیادی از خانه های قدیمی تقریبا به یک سبک در این مکان وجود دارد که به فاصله های نزدیکی از یکدیگر قرار گرفته اند.

و تصمیم گرفتیم قدم در راه بررسی مرمت خانه تاریخی معظمی ها بر داریم…

پروژه آشنایی با مرمت ابنیه – پروژه طرح مرمت خانه تاریخی معظمی ها ( اصفهان ) ۱۰۹ اسلاید

.

فصل اول : شناخت اثر
۱٫ شناخت اثر
۱٫۱٫ شناخت جغرافیایی
شهر گلپایگان، مرکز شهرستان گلپایگان، با پهنه ای حدود ۳ هزار و ۳۶۰ هکتار، در باختر استان اصفهان، در مسیر راه خمین – خوانسار، در ۳۳ درجه و ۲۷ دقیقه و ۱۵ ثانیه پهنای شمالی و ۵۰ درجه و ۱۷ دقیقه و ۱۵ ثانیه درازای خاوری نسبت به نیمروز گرینوبچ و بلندی یک هزار و ۸۳۰ متر از سطح دریا قرار دارد. این شهرستان از سوی شمال و باختر به استان مرکزی، از خاور به شهرستان برخوار و میمه و از جنوب به شهرستان خوانسار محدود است. هوای گلپایگان معتدل و خشک بوده و بیش ترین درجه حرارت در تابستان ها ۳۷ درجه سانتی گراد بالای صفر و کم ترین آن ها در زمستان ها ۱۰ درجه زیر صفر است. میانگین باران سالیانه گلپایگان ۳۰۰ میلی متر می باشد. شهرستان گلپایگان از نواحی نیمه بیابانی است و به دلیل نزدیکی به کویر مرکزی، بارندگی آن کم و دارای زمستان های سرد و تابستان های گرم است. در اثر دگرگونی درجه حرارت بادهادی شدید در روی زمین می وزد که گاهی تا چندین روز ادامه دارد.

۱٫۱٫ ۱٫ شهر گلپایگان
گلپایگان یکی از شهرستان های استان اصفهان است که کوهستان های آن را مراتع سرسبز و ییلاقی تشکیل می دهند و همراه با رودخانه ها ی منطقه؛ چشم انداز طبیعی زیبایی به وجود می آورند. پیشینه تاریخی و کهن شهرستان گلپایگان، سبب وجود مساجد قدیمی و مراکز عبادی اسلامی در این شهرستان شده که علاوه بر تقدس و قدمت طولانی آن ها معماری خاص نیز از ویژگی های این مکان ها است. مردم این منطقه به کشاورزی و دام داری اشتغال دارند و برخی از انواع صنایع نیز در این منطقه دیده می شود.
۱٫۱٫۱٫۱٫خصوصیات اقلیمی

کوهستان‌های پوشیده از مراتع و رودخانه‌های منطقه چشم انداز طبیعی زیبایی به وجود می‌آورند. سلسله جبال مرکزی ایران از این شهرستان می‌گذرد. ارتفاع آن از سطح دریا ۱۸۱۸ متر است. (مبنای ارتفاع = سطح متوسط آب خلیج فارس در منطقه فاو که مبنای مسطحات اروپائی می‌باشد.)
گلپایگان از طرف شمال به خمین(کمره) و قسمت کوچکی از مغرب به کوه‌های بختیاری والیگودرز و از طرف جنوب به خوانسارو کوه های بختیاری و از طرف مشرق به میمه و کوه شیخ احمد و کوه سرخ و کوه صالح پیغمبر و ماهور گل گله و بیشه و از طرف جنوب شرقی به نجف اباد محدود است.۱

تغییر شکل سطح زمین در دشت گلپایگان که برداشت بی رویه آب زیرزمینی یکی از عوامل اصلی آن است، دارد خودش را نشان می‌دهد. فرونشست زمین می‌تواند باعث آسیب های جبران‌ناپذیری به ساختمان ها، چاه ها، زمین های کشاورزی و شریان های حیاتی گردد. فرونشست زمین، یکی از پدیده‌های زمین‌شناسی است که در اثر زیاده روی‌های آدمی در بسیاری از نقاط جهان از جمله در گلپایگان، در حال وقوع است.۱
ارتفاعات شهرستان گلپایگان که دنباله شرقی سلسله جبال زاگرس و غالباً از کوه‌های اطراف اصفهان جدا شده، متعلق به دوران دوم زمین‌شناسی بوده و به صورت چندین رشته موازی از شمال غربی به جنوب شرقی امتداد می‌یابد.
۲٫۱٫۱٫۱٫خصوصیات زمین شناسی
خصوصیات زمین وزلزله خیزی:پوشش سطح دشت گلپایگان رسوبی است که در افق های بالایی شامل :عدسی های نسبتا ضخیمی از نهشته های باتلاقی نیز می گردد.لایه مزبور دربالا بیشتررس وسیلیت ودرانتها شن وماسه است.ازنظر زلزله در پهنه بندی زلزله باخطر کم قرار گرفته است.چون از قسمت شمال باگسل فرعی موته واز قسمت شرق باگسل فرعی جوشقان احاطه شده است.
۳٫۱٫۱٫۱٫سیر تحول تاریخی
سابقه سکونت در گلپایگان
سابقه سکونت در گلپایگان به دوران پارینه سنگی میانه و نو سنگی می‌رسد. این ادعا را ازجمله، سنگ نگاره‌هایی که بیانگر اشیایی از قبیل چماق و تیر و کمان و کمند و کهن‌ترین سازهای ایرانی است، اثبات می‌کند. البته روش‌های علمی که برای تعیین تاریخ دوره‌های پارینه سنگی به کار می‌رود، هنوز بر روی آثار به دست آمده از گلپایگان انجام نشده‌است، و به همین دلیل نمیتوان بطور دقیق سابقه سکونت در گلپایگان را مشخص نمود.
تاریخچه شهر گلپایگان
گلپایگان‌در اواخر دوران ساسانی از جایگاه تاریخی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و استراتژیک ویژه ای برخوردار بوده و گردپاذکان نام داشته است. شهر گلپایگان در دهه های نخستین سده نخست هجری قمری به دست مسلمانان افتاد و از آن پس در قلمرو امویان، عباسیان، صفاریان، دیلمیان، سلجوقیان، خوارزم شاهیان، مظفریان و ایلخانیان مغول قرار داشت. شهر گلپایگان در روزگار فرمانروایی صفویان از مراکز مهم علم و ادب بوده است.۱
بعد از هجوم اعراب گلپایکان (مثل دیگر شهرهای این سرزمین) در قلمرو امویان، عباسیان، صفاریان، دیلمیان، سلجوقیان، خوارزم شاهیان، مظفریان و ایلخانیان مغول قرار داشت.
در دوران بعد از اسلام به ویژه در دوران عباسیان، گلپایگان از مناطق آباد کشور بوده‌است، اوج شکوفایی شهر در زمان حکومت سلجوقیان به خصوص محمد بن ملکشاه سلجوقی بوده که بناهای زیادی از جمله مناره و بازار و مسجد جامع را از خود باقی گذاشته‌است.
گلپایگان در حمله مغول‌ها آسیب فراوان دید. به دنبال آشوب‌های اسماعیلیه و فتنه مغول این شهر از اعتبار و رونق ساقط گشت و تنها در زمان «اوزون حسن» (ابو النصر حسن بیگ بن عثمان بیگ، سرسلسله آق قویونلو) ۸۸۲- ۸۲۸ ق بار دیگر نامی از آن بر سر راه تجاری همدان به اصفهان به میان می‌آید.۱
وجود کاروانسراهای متعدد در منطقه و آثار تاریخی حکایت از اهمیت و آبادانی این شهر در دوره‌های مختلف تاریخی دارد.
آخرین دوران طلایی رونق شهر مقارن با دوران حکومت شاه عباس کبیر و امارت امامقلی خان است.
با شروع فتنه افغان، گلپایگان که مقر فرماندهی علیمردان خان بختیاری و محل تجمع نیروهای کمکی به اصفهان بود به شدت از طرف محمود افغان مورد انتقام جویی واقع گشت و نه تنها اکثر اهالی آن از دم تیغ گذشتند بلکه اغلب آثار و ابنیه و تاسیسات کشاورزی و قنوات آن هم تخریب گشت و دیگر هرگز این شهر به اعتباری که در گذشته داشت، دست نیافت.
در زمان قاجاریه خصوصاً زمان ناصرالدین شاه و حکومت ظل السلطان بر اصفهان (که «اِبْراهیم‌ْ خان‌ِ صَدیق‌ُ المَمالِک‌» به فرمانروایی گلپایگان فرستاده شد)، شهر در استانه نابودی قرار گرفت.

و….

دانلود پروژه آشنایی با مرمت ابنیه – پروژه طرح مرمت خانه تاریخی معظمی ها ( اصفهان ) ۱۰۹ اسلاید

.

فهرست مطالب:

فصل اول : شناخت اثر
۱٫ شناخت اثر
۱٫۱٫شناخت جغرافیایی
۱٫۱٫۱٫شهر گلپایگان
۱٫۱٫۱٫۱٫خصوصیات اقلیمی
۲٫۱٫۱٫۱٫خصوصیات زمین شناسی
۳٫۱٫۱٫۱٫سیر تحول تاریخی
۲٫۱٫۱٫خانه معظمی ها
۲٫۲٫۱٫۱٫موقعیت اثردربافت
۲٫۲٫۱٫۱٫همسایگی اثر
۲٫۱٫شناخت اجتماعی
۱٫۲٫۱٫عملکرد
الف.معرفی فضا
ب.معرفی فضاهای خانه معظمی ها
۳٫۱٫شناخت کالبدی
۱٫۳٫۱٫مصالح ساختمانی و فن ساخت
۴٫۱٫تزینات
فصل دوم:آسیب شناسی
۲٫آسیب شناسی
۱٫۲٫فرآیند مطالعات آسیب شناسی
۲٫۲٫ مراحل فرآیند مطالعات آسیب شناسی
۳٫۲٫ شناخت مصالح به کار رفته
۴٫۲٫ تعیین وتفکیک آسیب ها
۱٫۴٫۲٫ آسیب شناسی بنا
۲٫۴٫۲٫ دسته بندی عوامل مخل
۳٫۴٫۲٫ عوامل طبیعی
۴٫۴٫۲٫عوامل انسانی
۵٫۲٫روشهای شناسایی عوارض و عدم تعادلها
جداول آسیب شناسی
جداول آسیب نگاری
فصل سوم : طرح احیا
مقدمه
۳٫۱٫مراحل مختلف انجام مطالعات وتهیه طرح مرمت واحیا
۳٫۲٫روش های رایج مرمت بناهای تاریخی
۳٫۳٫شرح روشهای مختلف مرمت به اختصار
۳٫۴٫تعاریف مرمت
۳٫۵٫
۶٫ ۳ .کاربری جدید

=========================================================