تحقیق تاريخ حرم مطهر حضرت رضا (ع) - در قالب 28 صفحه

فهرست/چکیده

+

فایل ورد تاریخ حرم مطهر حضرت رضا ( ع ) ، در حجم ۲۸ صفحه قابل ویرایش.

بخشی از متن:
هنگامی که در تمام خراسان در زمان حکومت امویان مردم به رهبری ابومسلم خراسانی سردار شجاع ایرانی قیام ضد اموی خود را شروع کرده بودند ، سناباد در کنار شهر نوغان ، روستایی بیش نبود . در اوج حکومت عباسیان ، وقتی هارون الرشید به خراسان آمد تا آتش شورش را خاموش سازد ، در اینجا درگذشت ، و فرزند نیمه ایرانیش به خلافت برگزیده شد . زمانی که حضرت رضا ( ع) در ادامه همان مبارزه ضد خلافت و شیعه خواهی به خراسان آمد ، با وجود شهادت آن حضرت ، برگ زرینی در تاریخ این خطه رقم خورد ، و بدینسان سناباد شهری شد با اهمیت که اقتدار سیاسی و رونق اقتصادی را به دنبال داشت .
قریه سناباد درمجاورت شهر نوغان و چهار فرسنگی شهر توس واقع شده و کاخی متعلق به حمید بن قحطبه طایی والی توس در آن بود ، مظهر قنات سناباد در محله کنونی در سراب مشهد بوده و در محل کنونی حرم مطهر و رواق های فعلی آن و مسجد گوهرشاد باغی بزرگ و دلگشا بوده است . هنگامی که حضرت رضا ( ع ) از راه نیشابور به مرو می رفتند و در بین راه از قدمگاه نیشابور ، قریه الحمرا ( ده سرخ فعلی که وصل به شریف آباد مشهد است ) و کوه سنگی مشهد عبور کردند و در قریه سناباد و خانه حمید ابن قحطبه و باغ او نزول اجلال کردند . حضرت پیش از سفر مرو ، در بقعه هارونی با دست محلی را خط کشیده ، فرمودند : اینجا محل دفن من است .
در سال ۲۰۲ یا به روایت دیگری ۲۰۳ هـ . ق پس از شهادت ، پیکر حضرت رضا ( ع) را در همین بقعه به خاک سپردند . از بقایای بقعه ، ۲ متر از دیوار چینه ای آن به جای مانده است ، جهانگردان و جغرافیا نویسانی چون ابن حوقل، اصطخری ، و مقدسی از این مکان یاد کرده اند ، در دوره سامانیان عمید الدوله فایق و ابوبکر شهمرد به آبادانی و بنای بقعه کوشیده اند .
و…

فهرست مطالب:
مقدمه
مدارس قدیمی مشهد
آرامگاه ها ، زیارتگاه ها ، تفرجگاه ها ، مکان های باستانی و تاریخی
مقبره شیخ بهایی
بقعه شیخ حر عاملی
آرامگاه شیخ طبرسی
مقبره خواجه ربیع
آرامگاه خواجه اباصلت هروی
خواجه مراد
گنبد خشتی
مقبره پیر پالان دوز
گنبد سبز
امام زاده یحیی ـ میامی
مصلای مشهد
مصلای طرق
آرامگاه امیر غیاث الدین ملک شاه (مسجد هفتاد و دو تن)
آرامگاه نادر
آرامگاه کلنل پسیان
حمام شاه
میل ایاز، آرامگاه ارسلان جاذب
توس
آرامگاه فردوسی
موزه توس
روستای پاژ
قلعه حاجی تراب
هارونیه

این فایل با فرمت WORD در ۲۸ صفحه آماده پرینت گرفتن به عنوان تحقیق دانشجویی می باشد. 

===================================================================