مقاله تأثیر سیاست های پولی دولت بر حجم سپرده های بانکی

توضیحات

+

تأثیر سیاست های پولی دولت بر حجم سپرده های بانکی

 

چکیده:
سیاستهای پولی از کانالهای مختلفی مانند نرخ بهره، نرخ ارز و کانال اعتباری، بر اقتصاد کشور تاثیر می گذارند. در مورد نرخ بهره، کاهش حجم پول منجر به افزایش نرخ بهره شده و به دنبال آن سرمایه گذاری و تولید ملی کاهش می یابد. اما کانال نرخ ارز، به دلیل کاهش حجم پول موجب افزایش نرخ بهره و در نتیجه جذابیت سپرده گذاری می شود و بدین ترتیب تقاضای پول داخلی در مقابل پول خارجی افزایش می یابد و ارزش پول ملی نیز تقویت خواهد شد. تقویت ارزش پول ملی موجب گرانتر شدن صادرات و لذا کاهش آن می شود و به دنبال آن تولید نیز کاهش می یابد. کارکرد کانال اعتباری بدین صورت است که کاهش حجم پول (سیاست پولی انقباضی) موجب کاهش سپرده های بانکی می شود و بدین ترتیب قدرت وام دهی بانک ها کاهش می یابد. با کاهش وام های بانکی، سرمایه گذاری کاهش یافته و لذا تولید ملی کاهش می یابد. در این مطالعه، کارکرد کانال اعتباری و به عبارتی دیگر، تاثیر سیاستهای پولی بر حجم سپرده ها، اعتبارات اعطایی، و نقدینگی بانک ها مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج حاصله حاکی از این است که شاخص سیاست پولی (نرخ سپرده قانونی) تاثیر منفی اما بسیار ناچیزی بر نرخ رشد حجم سپرده بانک ها و مانده تسهیلات اعطایی آنها می گذارد. بنابراین وجود کانال اعتباری سیاست پولی در ایران تایید می شود، اما از آنجا که این تاثیر بسیار ناچیز است، عملا کارایی سیاست پولی و کارکرد کانال اعتباری از اعتبار ساقط می شود.

فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
ابزارهای مستقیم
۱-۱کنترل نرخ‌های سود بانکی
۱-۲ سقف اعتباری
ابزارهای غیرمستقیم
۲-۱نسبت سپرده قانونی
۲-۲اوراق مشارکت بانک مرکزی
۲-۳سپرده ویژه بانکها نزد بانک مرکزی
سپرده قانونی
تغییرات نسبت سپرده قانونی بانکها (۶۰- ۱۳۴۰)
اوراق قرضه- اوراق مشارکت
حساب سپرده ویژه بانکها
نتیجه گیری
منابع

 

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: ۳۱

حجم فایل:۳۰۳ کیلوبایت

پرداخت و دانلود قیمت: ۱۴۵۰۰ تومان 

Image result for blinking arrow down+gif

توجه مهم :

*دوست عزیز در صورت نداشتن رمز پویا یا قطع بودن درگاه بانکی ، لطفا نام پروژه درخواستی خود را جهت هماهنگی برای دریافت شماره کارت واریزی و دریافت لینک دانلود، به واتساپ پشتیبانی سایت  ۰۹۳۹۲۷۶۱۶۳۰  ارسال کنید *(از ساعت ۸ الی ۲۳)

Related posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *