فهرست /چکیده

+

توضیحات :
در پاورپوینت تحلیل و بررسی نمونه مجتمع مسکونی ایرانی و خارجی ، ۸ نمونه از مجتمع های مسکونی ایرانی و خارجی مورد بررسی قرار گرفته است. در این پاورپوینت و بصورت کامل و جزء به جزء تحلیل و بررسی شده و پلان مجتمع ها و تصاویر آن نیز همراه با توضیحات کامل ارائه شده است. پاورپوینت تحلیل و بررسی نمونه مجتمع مسکونی ایرانی و خارجی در ۱۱۷ صفحه آماده شده است و برای درس طرح معماری ۵ می توانید از آن استفاده کنید.
مجتمع مسکونی یا بلوک آپارتمان به ساختمان های بلند مرتبه‌ ای گفته می شود که به صورت چند طبقه ساخته می شوند و معمولا کاربری مسکونی یا اداری-مسکونی یا چند کاربری دارند و تفاوت آنها با آسمان خراش در این است که معمولا به ساختمان های بیشتر از ۱۵ طبقه آسمان خراش گفته می شود. در شهرهای بزرگ به علت کمبود زمین نیاز به تراکم جمعیتی را به کمک ساخت بلوک های آپارتمانی مرتفع می کنند.
خصوصیات مجتمع های مسکونی:
اکثرا مجتمع های مسکونی دارای خصوصیات زیر هستند:
معمولا در این مجتمع ها از آسانسور برای ارتباط بین طبقات استفاده می شود.
سازه این ساختمان ها بتن مسلح یا اسکلت فلزی است.
به علت عدم نیاز به خرید زمین و تقسیم شدن هزینه آن بین واحدهای مسکونی قیمت واحدهای مسکونی آن معمولا ارزانتر از ساختمان های معمولی است البته در دهه اخیر با رشد آپارتمان نشینی در شهرهای بزرگ، آپارتمان های گران قیمت نیز ساخته می شوند.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
فهرست مطالب :
 

مجموعه مسکونی تالما:

این مجموعه در فاصله سالهای  ۷۲-۱۹۷۶م. در نزدیکی برن در سوئیس ساخته شده است. در این مجموعه ۶۸ واحد مسکونی دو و سه طبقه دررذیف های موازی تقسیم مشود که هرکردام از انها ردیف های خاص خود رادارد این مجتمع مسکونی طراحی خاص خود را دارد که…

مجموعه مسکونی تارا:

این مجموعه با استفاده از ایده ردیف های موازی در دهلی در سال های ۷۸-۱۹۷۵ م. توسط چارلز کورا طراحی شده است. این مجموعه دارای ۱۶۰ واحد مسکونی دو و سه خوابه میباشد که طراحی خاص خود را داردو در این نو مجتمع های مسکونی طراحی فضا مدنظر میباشد وزراحی تمامی تمرکز خود رابرای تشکیل فضاهایی برای سکونت بکار میبرد…

پاورپوینت تحلیل و بررسی نمونه مجتمع مسکونی ایرانی و خارجی

پاورپوینت تحلیل و بررسی نمونه مجتمع مسکونی ایرانی و خارجی

تحلیل مجتمع مسکونی

سیرکولاسیون هادر تحلیل و بررسی نمونه مجتمع مسکونی

  • حرکت .یک مولد مهم برای طراحی در مجتمعهای مسکونی
  • توجه به هندسه زمین در مکانیابی ورودیها
  • توزیع دسترسیها بصورت متعادل نسبت به بلوکها
  • طراحی فضاهای کلان برای دسترسی به فضاهای خرد
  • رعایت حریم حدکت سواره
  • استفاده از پارکینگ های پراکنده خارج از حریم نیمه خصوصی بلوکها
  • کنترل ورودی با توجه به عرض معابر و سلسله مراتب
  • سیرکولاسیون داخل کل مجتمع
پاورپوینت تحلیل و بررسی نمونه مجتمع مسکونی ایرانی و خارجی

پاورپوینت تحلیل و بررسی نمونه مجتمع مسکونی ایرانی و خارجی

تحلیل مجتمع مسکونی

مجتمع مسکونی زیتون اصفهان

جهت سکونت ۵۰۰ خانواده طراحی و اجرا شده است.
امکانات: سالن اجتماعات ، سالن بدنسازی ، سونا و جکوزی ، آب نمای ورودی ، فضای سبز زیبا – پارکینگ و انباری دارد – کابینت آشپزخانه دارد  – آسانسور  و شوت زباله  فقط در بلوک های ۱۲ طبقه – ساختمان هیأت مدیره و نگهبانی دارد. پنجره ها آلومینیومی رنگی با شیشۀ دو جداره  –  عایق بندی حرارتی و صوتی در بدنه های خارجی و بام– مجهز به سیستم آنتن مرکزی TV –  دیزل ژنراتور برق اضطراری- سیستم اعلام و اطفاء حریق وغیره. دراین مجتمع ها که طراحی صرفا بر اساس ازدیاد فضاها و همچنین اقتصادی بودن بوده است دستوبال طراح برای زیبایی وهمچنین فضاهای باز بسته است وکارفرما…

تحلیل ورودی ها در تحلیل و بررسی نمونه مجتمع مسکونی

یکی از مشکلاتی که شاید در طراحی زمین هایی که در یک جهت کشیدگی دارند دور شدن مسافتها ست.وجود دسترسی ها یکی از شمال ویکی از جنوب (اضلاع کوچکتر) ودو تا از ضلع شرقی (ضلع بزرگتر) توانسته مشکل دوری مسافتها را به راحتی مرتفع کند وشخص می تواند به راحتی از بیرون با داخل مشرفیت داشته باشد  ودیگری ایجاد مزاحمت نداشتن برای همسایه ها است که این در طراحی ورودی خودیک شزط اساسی وهم است و…

با نگاه اول  به مجتمع زیتون انسان یک پیوستگی و هماهنگی در کل مجموعه می بیند و متوجه ویژگی های مشترکی بین انها می شود که مانند دانه های تسبیح انها را به هم متصل کرده و این نوع طراحی همبسگی میان فرم ها واحجام رادارد.عواملی که در این تفکر بصری دخالت دارند تا انسان این مجموعه را با وجود اینکه احجام تکرار شونده ای ندارد وریتم خاص خود را به همراه دارد و…

عنوان: تحلیل و بررسی نمونه مجتمع مسکونی ایرانی و خارجی
فرمت: پاورپوینت
صفحات: ۱۱۷ اسلاید

======