عنوان مقاله

+

مقاله و گیرنده

فهرست/چکیده

+

فهرست مطالب

مقدمه   ۵
فرستنده
            ۷
پیش تقویت کننده       ۱۱
مدار های قفل شونده با فاز (PLL)      ۱۳
نحوه کار مدار            ۱۴
مصارف وکاربرد          PLL22
PLL بصورت مدار مجتمع          ۲۳
نوسان ساز قابل کنترل بوسیله ولتاژ (VCO)         ۲۴
مشخصات دیود فرستنده           ۲۵
مدار فرستنده LED  برای سیگنال های دیجیتال      ۲۶
گیرنده
مدارگیرنده         ۳۰
مدارانتگرال گیر         ۳۲
انتگرال گیر میلر               ۳۲
تقویت کننده            ۳۷
لزوم مدولاسیون          ۳۹

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

چکیده

در این پروژه از LED برای ارسال و دریافت اطلاعات استفاده شده است. در این پایان نامه سعی شده است در مورد فرستنده و گیرنده بطور جدا گانه بحث شود و کار تک تک اجزا توضیح داده شود و در مورد مدارات راه انداز دیودهای نوری نیز توضیحات مختصری آورده شده است.

مدار های قفل شونده با فاز PLL به صورت گسترده ای در سیستمهای ارتباطی مدرن، رادارها، اندازه گیری از راه دور، سیستمهای فرماندهی، کنترل زمان و فرکانس وهمچنین سیستمهای اندازه گیری به کار می رود. به علت اهمیت ویژه ای که کاربرد PLL کسب نموده است ومصارف گوناگونی که مخصوصا ًدر امر هماهنگی (سنکرونیزاسیون) ، تعقیب و دنبال نمودن امواج حامل، آشکار سازی همزمان در سیگنال های دیجیتال وآنالوگ، ایجاد فرکانسهای مختلف در سیستمهای گوناگون یافته است،

واژه های کلیدی: فرستنده، گیرنده، LED، دیودهای مادون قرمز، مدار های قفل شونده با فاز

 

مقدمه
امروزه امنیت مخابرات از مهم ترین مباحث مطرح شده در مخابرات نظامی و غیره نظامی می باشد امنیت کانال ارتباطی در این مقوله از اهمیت ویژه ای بر خوردار است . یکی از مهم ترین خطراتی که امنیت کانال را تهدید می کند بحث شنود می باشد برای رفع این معضل راه هایی پیشنهاد شده است که از جمله آنها استفاده از LED و دیود های لیزری برای ارسال و دریافت اطلاعات است از مزیت هایی که این فرستنده دارد این است که احتمال شنود در فضا بسیار کم می باشد چون ابتدا نور بصورت یک بیم در فضا منتشر می شود وبه محض اینکه مانعی بر سر راه آن قرار گیرد سریع فرستنده متوجه می شود. دومین علت آن است که پیدا کردن مسیر ارسال در فضا بسیار دشوار است.
در این پروژه از LED برای ارسال و دریافت اطلاعات استفاده شده است.
با اندکی تغیرات در مدار می توان به جای LED از دیود لیزری استفاده کرد.
LED ها از نوع دیودهای مادون قرمز می باشند. و نور مادون قرمز نا مرئی و فرکانس آن بین می باشد.
در این پایان نامه سعی شده است در مورد فرستنده و گیرنده بطور جدا گانه بحث شود و کار تک تک اجزا توضیح داده شود و در مورد مدارات راه انداز دیودهای نوری نیز توضیحات مختصری آورده شده است.
همچنین مدارات IC ها مربوطه و یک نوع دیود فرستنده و گیرنده مادون قرمز که در سیستمهای کنترل از راه دور تلویزیون استفاده می شود در ضمیمه پایان نامه آورده شده است.
مدار فرستنده
سیگنال ما که از طریق میکروفن یا وسیله صوتی وارد مدار می شود، ابتدا برای کنترل آن از ولوم استفاده می کنیم تا از به اشباع رفتن تقویت کننده جلوگیری کنیم.
توسط تقویت کننده LM386 سیگنال ورودی را تقویت و پایه ۶ ،LM567 وارد می کنیم.
LM567 برای رمز گشایی تن (Tone Decoder) طراحی شده است. در این IC یک ترانزیستور اشباع فراهم شده که وقتی سیگنالی در طول باند مورد نظر به آن برسد بعنوان سوئیچ عمل می کند.
مدار آن شامل دو ردیاب (Detector) I، Q می باشد که بوسیله VCOبا تعیین فرکانس مرکزی عمل آشکار سازی را انجام می دهد.
قطعات بیرونی که به مدار اضافه می کنیم برای تعیین فرکانس مرکزی، پهنای باند و تاخیر خروجی استفاده می شوند. فرکانس مرکزی آن بوسیله فرمول زیر قابل محاسبه است:
خازن به پایه ۶ و ولوم متصل به پایه ۵ و۶ می باشد.
پایه ۸ که خروجیIC می باشد و تن مورد نظر ما را بصورت پالس تولید کرده به دیود های مادون قرمز فرستنده متصل کرده ایم .
توسط ولوم جریان دیودهای فرستنده قابل کنترل می شود که با افزایش جریان نور مادون قرمز دیودها بیشتر شده و می توان از مدار در فاصله دورتری استفاده کرد.در اینجا برای اینکه بتوان فاصله بین فرستنده و گیرنده را افزایش دهیم بجای یک دیود از سه دیود استفاده کرده ایم.
لازم به یادآوری است که دیودهای فرستنده وگیرنده باید روبروی هم قرار گیرند وحداکثر زاویه ای که نسبت به هم پیدا می کنند باید کمتر از ۳۰ درجه باشد.

======